Bij Ekoplaza geloven we dat lekker eten begint bij een gezonde bodem. Dus als je minder klassieke koolhydraten wil eten, kies dan voor biologische alternatieven die écht voeden én duurzaam zijn geproduceerd.
Bio Garant kijkt verder dan enkel teelt. Ze streven naar een circulair en zelfvoorzienend bedrijf.
In 1981 maakte Luc Pauwels een moedige en vooruitstrevende keuze om volledig over te schakelen naar biologische landbouw. Het was een beslissing ingegeven door een diepe bezorgdheid voor het milieu en een verlangen naar duurzame voedselproductie, in een tijd dat biologisch telen nog verre van mainst…
Kom langs van maandag 17 tot zaterdag 22 maart! Scoor exclusieve kortingen en een goodiebag.
Kom langs op zondag 16, 23 en 30 maart! Scoor exclusieve kortingen en een goodiebag.
We laten graag zien hoe je met verschillende meelsoorten en recepten heerlijke pannenkoeken bakt die bij iedereen in de smaak vallen.
Ekoplaza Brugge organiseert een reeks inspirerende workshops van september tot midden december die je niet wilt missen!
Philip Vermeulen uit Oostkamp schakelde zijn klassiek serrebedrijf, dat voornamelijk tomaten op hydrocultuur teelde, naar biologische teelt.
We zorgen met een eerlijke prijs voor een leefbaar loon, een veilige leefomgeving en daarmee ook voor een eerlijk toekomstperspectief.
Lokaal geteeld zonder het gebruik van verwarmde serres.
De eerste kippenkar met bio-kippen!
Verlang je naar een diepgaande boost voor je lichaam en energie na deze koude en natte weken? Sam Deraeve leert je hoe je je lichaam, ziel en geest vol energie laat stromen.
Bij Ekoplaza shop je al jouw favoriete duurzame producten met ecocheques!
Met een duidelijke focus op duurzaamheid en kwaliteit is Kimpe-Cool NV niet alleen een belangrijke speler in de groenteverwerkingsindustrie, maar ook een pionier op het gebied van biologische groenten.
Maak kennis met Kathelijne en Bart. Sinds 1994 maken ze op ambachtelijke wijze en gepassioneerd rauwmelkse geitenkazen. “Hiervoor verwerken we uitsluitend onze eigen melk die we tweemaal per dag verkrijgen van de geiten op onze boerderij te Sint-Lievens- Houtem. Intussen werken ook reeds twee …
Voorrang voor plaatselijke producenten, korte ketens en maximale transparantie. Met kernwaarden die overeenkomen, is het niet zo vreemd dat Ekoplaza en Färm elkaar gevonden hebben.
Ben jij de host van de avond en verantwoordelijk voor die openspringende broeksknopen? Wellicht ben je dan op zoek naar hét kerstmenu. Laat je inspireren door deze (biologische) recepten.
“Champignons nemen alles op wat je ze voert, dat is belangrijk om je te realiseren. Daarom is biologisch werken superbelangrijk.”
Conserveren is bewaren, op elke denkbare manier. Groenten, fruit en ook vlees en vis worden al zolang als wij ze gebruiken, bewaard. Het leidt in de herfst en de winter al zeker tot rijke en gevarieerde menu’s.