Ekoplaza Brugge organiseert een reeks inspirerende workshops van september tot midden december die je niet wilt missen!
Philip Vermeulen uit Oostkamp schakelde zijn klassiek serrebedrijf, dat voornamelijk tomaten op hydrocultuur teelde, naar biologische teelt.
We zorgen met een eerlijke prijs voor een leefbaar loon, een veilige leefomgeving en daarmee ook voor een eerlijk toekomstperspectief.
Lokaal geteeld zonder het gebruik van verwarmde serres.
De eerste kippenkar met bio-kippen!
Verlang je naar een diepgaande boost voor je lichaam en energie na deze koude en natte weken? Sam Deraeve leert je hoe je je lichaam, ziel en geest vol energie laat stromen.
Bij Ekoplaza shop je al jouw favoriete duurzame producten met ecocheques!
Met een duidelijke focus op duurzaamheid en kwaliteit is Kimpe-Cool NV niet alleen een belangrijke speler in de groenteverwerkingsindustrie, maar ook een pionier op het gebied van biologische groenten.
Maak kennis met Kathelijne en Bart. Sinds 1994 maken ze op ambachtelijke wijze en gepassioneerd rauwmelkse geitenkazen. “Hiervoor verwerken we uitsluitend onze eigen melk die we tweemaal per dag verkrijgen van de geiten op onze boerderij te Sint-Lievens- Houtem. Intussen werken ook reeds twee …
Voorrang voor plaatselijke producenten, korte ketens en maximale transparantie. Met kernwaarden die overeenkomen, is het niet zo vreemd dat Ekoplaza en Färm elkaar gevonden hebben.
Ben jij de host van de avond en verantwoordelijk voor die openspringende broeksknopen? Wellicht ben je dan op zoek naar hét kerstmenu. Laat je inspireren door deze (biologische) recepten.
“Champignons nemen alles op wat je ze voert, dat is belangrijk om je te realiseren. Daarom is biologisch werken superbelangrijk.”
Conserveren is bewaren, op elke denkbare manier. Groenten, fruit en ook vlees en vis worden al zolang als wij ze gebruiken, bewaard. Het leidt in de herfst en de winter al zeker tot rijke en gevarieerde menu’s.
Steven Lauwers laat zien wat er allemaal in de serres groeit: “Hier staan de potten rode zuring, daar staan grote bakken vol citroenverbena.” Samen met zijn broers Arthur en Wim runt hij het familiebedrijf Vegobel, gespecialiseerd in tuinkruiden.
De eerste schooldag nadert en nadat jeugdige hoofden zich wekenlang in vakantiemodus bevonden, vraagt een nieuw schooljaar om extra energie en concentratie. Kunnen we die op punt zetten of verbeteren via de juiste voeding, vroegen wij ons af. Het antwoord lees je hier.
Wij zien het anders: vlees is zeker niet de standaard en als je het gaat vervangen, kies dan voor écht lekkere ingrediënten.
Gun jezelf een verrassende barbecue. Heel veel aanpassingen vergt het niet.
Het basisidee achter fair trade is dat producten worden verhandeld op een manier die eerlijk is voor alle betrokken partijen, van de boer die ze verbouwt tot de consument die ze koopt.
Op 22 april ‘viert’ de wereld de Dag van de Aarde.