Maak kennis met Kathelijne en Bart. Sinds 1994 maken ze op ambachtelijke wijze en gepassioneerd rauwmelkse geitenkazen. “Hiervoor verwerken we uitsluitend onze eigen melk die we tweemaal per dag verkrijgen van de geiten op onze boerderij te Sint-Lievens- Houtem. Intussen werken ook reeds twee van onze drie kinderen mee.”
Kathelijne en Bart streven naar een duurzame en korte keten, met pure producten. Dat merken we meteen aan hun aanpak op de boerderij: “De geiten grazen zoveel mogelijk buiten, rondom de boerderij. De melk wordt al tijdens het melken verwerkt. Op deze manier kunnen we ultraverse kazen maken, en weten we 100% wat er in zit.”
“We proberen te leven in eenheid met de natuur. Zo zijn we volop bezig met de input-output balans van onze boerderij. Zo plant(t)en we heel wat streekeigen heggen en bomen, vangen we het waswater op ter irrigatie, wekken we een deel van onze energie zelf op en zorgt de zon voor ons warm water. Neem hiervoor gerust een kijkje op onze site.”
Ook het welzijn van de dieren staat voorop bij Geitenboerderij De Volle Maan. Zo kunnen de lammetjes bij hun moeder blijven tot ze groot genoeg zijn om alleen naar de weide te gaan. Goed gevoel voor de geit, de boer én het lammetje. “Altijd welkom op de boerderij, om onze werking van dichterbij te zien!”
Het assortiment bestaat uit diverse soorten verse geitenkaasjes & yoghurt.www.devollemaan.be