Met onze tips en recepten maak je het thuis gezellig met je gezin. En die heerlijke temperaturen waar we nu van mogen genieten, doen de rest! Nodig je vrienden of familieleden uit? Let er dan op dat je het op anderhalve meter afstand gezellig houdt.
Zomers genieten!
De geur van hete kolen, samen buiten eten én lekkere, vers bereide producten op tafel. Dat is het ultieme BBQ-gevoel! Hamburgers of worstjes doen het altijd goed. Maar je kunt veel meer lekkere recepten bereiden op de barbecue. Wat dacht je van zalmspiesjes, gegrilde tofu of stoere black beanburgers?
Bij barbecueën geldt: geduld is een schone zaak! Grillen doe je op de gloed van de kooltjes, niet op het vuur zelf. Het duurt ongeveer 20 minuten tot de kolen warm zijn. Begin daarom met het aansteken van de barbecue voordat je gasten gearriveerd zijn.
7 x betere BBQ
Met deze tips ben je verzekerd van een lekkere, verse én biologische barbecue!
1. Biologisch
Eet je af en toe vlees, kies dan voor een klein stukje (50 g) eiwitrijk, vitaal vlees van dieren die alle ruimte hebben gehad en zo spiermassa konden opbouwen. Check ook ons diepvries-assortiment voor wild uit eigen land.
2. Water met smaak
Water vervult een essentiële rol in veel lichaamsprocessen: als transportmiddel, oplosmiddel, koelmiddel en warmtebuffer. Zet een mooie kan water op tafel met bijvoorbeeld citroenmelisse, schijfjes citroen en ander fruit, zoals biologisch geteelde aardbeien zonder resten van chemische bestrijdingsmiddelen.
3. Gezonde vetten
Serveer een salade bij de BBQ. Vetten spelen een belangrijke rol in ons lichaam, dus wees gerust gul met extra vierge olijfolie en zorg voor een topping van noten en zaden. Check: Hoe meer variatie en kleur in je salade, hoe groter de kans dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.
4. Kruiden en specerijen
Bij deze 'medicijnen uit de natuur' werken honderden stoffen samen om je gezondheid te versterken en te behouden. Ze zijn daarmee niet alleen een weldaad voor je smaak, maar ook voor je lichaam! Maak bijvoorbeeld pakketjes vis met verse Italiaanse kruiden.
5. Homemade sauzen of salsa's
Lekker, zo'n sausje of salsa bij je gegrilde groente of vlees of op je geroosterde broodje. Maak die eenvoudig zelf van verse ingrediënten. Zo weet je meteen wat er in zit.
6. Gepofte aardappel
Aardappels passen perfect bij een BBQ. Ze zijn rijk aan vitamine B en C, bevatten onder meer kalium en veel voedingsvezels. Biologische aardappels bevatten geen resten van chemische bestrijdingsmiddelen en meer polyfenolen (antioxidanten) dan de reguliere variant. Pof ze dus gerust in hun jasje gaar, zo blijft een groot deel van de goede stofjes intact.
7. Lekker zonder alcohol
Wil je liever de alcohol laten staan? Check ons grote assortiment kombucha's. Hiermee maak je in een handomdraai verrassend lekkere mocktails. Bij de barbecuerecepten vind je ook alcoholvrije wijntips. Terwijl het eten op de BBQ ligt, geniet jij van een fris drankje.
Vis van de barbecue
Vis op de barbecue krijgt bij het garen automatisch een lekkere rooksmaak mee, zeker als je ook nog wat kruiden op de kolen strooit. Stokbrood erbij, schaaltje olijfolie om in te dippen en bestrooien met zeezout: eenvoudig, maar ontzettend smaakvol!
De verse vis bij Ekoplaza komt van Fish & More. Naast het MSC-keurmerk is het bedrijf ook Skal gecertificeerd. Het hele productieproces voldoet aan de wettelijke biologische eisen en de producten dragen dan ook het EKO-keurmerk. Met vis uit hun assortiment, geniet je van een eerlijk en duurzaam geroosterd visje.
Vegetarisch en/of veganistisch genieten
Bewust BBQ'en, lekker en gezond zonder vis of vlees? Met eerlijke producten kan een vlees-/visloze barbecue eenvoudig én smaakvol zijn. Je kan hierbij kiezen voor vegetarische of veganistische vleesvervangers. Die zijn vaak al lekker van zichzelf, maar je maakt ze met een marinade nog éxtra bijzonder.
Gegrilde groenten
Bij barbecueën wordt al snel gedacht aan vlees, vis, of een vleesvervanger. Maar je kan ook heerlijk barbecueën met alleen maar of extra veel groente! We hebben verschillende lekkere gerechten waarmee jij kan zorgen voor een gezondere barbecue. Soms met zelfs weinig voorbereiding, zo kan je Chinese kool gemakkelijk grillen met een simpele marinade.
Vlees van de barbecue
St. Hendrick staat garant voor puur vlees en smaakvolle vleeswaren. Henk van Oers is een vakman en pionier die geen concessies doet. Hij werkt al jaren biologisch en duurzaam, omdat hij weet dat vlees op die manier lekkerder smaakt en omdat hij alleen voor het beste gaat.
Voor het vlees van St. Hendrick wordt de tijd genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Zoals Henk altijd zegt: “Een goede smaak heeft geen haast”.
Desserts van de barbecue!
Ook het toetje kan je heel erg lekker bereiden op een barbecue. Iets gemakkelijks als gegrilde ananas met een snufje kaneel, smaakt van de barbecue al als een echte zoete traktatie! Maar je kan ook appels inpakken in aluminiumfolie, of rooster een banaan eens in zijn velletje. Super simpel!
Powered by AdResults