Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Prak de uitgelekte bonen zo fijn mogelijk met een vork in een grote kom.
Maak een mengsel van champignons, paprika, ui en knoflook in de keukenmachine en doe dit bij de bonen.
Pureer vervolgens de mozzarella met de rijst in de keukenmachine en voeg ook dit toe aan het bonenmengsel. Meng alles door elkaar en breng goed op smaak met komijn, zout en peper.
Voeg ei en paneermeel - of broodkruim - toe en kneed alles tot een stevige substantie. Voeg eventueel nog wat meer paneermeel toe.
Vorm burgers van het mengsel. Laat voor extra stevigheid 20 minuten rusten in de koelkast.
Gril de beanburgers op de barbecue in een aluminium bak met gaatjes (beanburgers vallen snel uit elkaar), ca. 3 minuten per kant.
Tips
Wijntip: Stellar No Sulpher Added Cabernet Sauvignon
Voor 4 burgers
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Prak de uitgelekte bonen zo fijn mogelijk met een vork in een grote kom.
Maak een mengsel van champignons, paprika, ui en knoflook in de keukenmachine en doe dit bij de bonen.
Pureer vervolgens de mozzarella met de rijst in de keukenmachine en voeg ook dit toe aan het bonenmengsel. Meng alles door elkaar en breng goed op smaak met komijn, zout en peper.
Voeg ei en paneermeel - of broodkruim - toe en kneed alles tot een stevige substantie. Voeg eventueel nog wat meer paneermeel toe.
Vorm burgers van het mengsel. Laat voor extra stevigheid 20 minuten rusten in de koelkast.
Gril de beanburgers op de barbecue in een aluminium bak met gaatjes (beanburgers vallen snel uit elkaar), ca. 3 minuten per kant.