Verwarm de BBQ voor tot de kolen gloeiend heet zijn.
Wrijf intussen de zoete bataten in met een beetje olie en wat zout en verpak ze ieder apart in een dubbele laag aluminiumfolie.
Meng de koriander met 1 eetlepel olijfolie en verdeel over de plakken haloemie. Zorg dat alle kanten van de haloemie bedekt zijn met olie. Vouw om elke plak haloemie een stuk gegrilde paprika en zet vast met een cocktailprikker.
Leg de bataat-pakketjes direct op de hete kolen van de BBQ. Pof ze 30 minuten en draai ze halverwege om.
Leg de laatste 10 minuten de stukken haloemie op het rooster van de BBQ, niet te dicht bij de kolen. Gril ze 3 tot 4 minuten aan iedere kant totdat de kaas begint te smelten. Neem van de BBQ en haal de cocktailprikkers eruit.
Snijd de gare bataten in de lengte doormidden maar net niet helemaal door. Leg de gegrilde haloemie erin. Knijp er wat citroensap over uit en garneer met peterselie.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de BBQ voor tot de kolen gloeiend heet zijn.
Wrijf intussen de zoete bataten in met een beetje olie en wat zout en verpak ze ieder apart in een dubbele laag aluminiumfolie.
Meng de koriander met 1 eetlepel olijfolie en verdeel over de plakken haloemie. Zorg dat alle kanten van de haloemie bedekt zijn met olie. Vouw om elke plak haloemie een stuk gegrilde paprika en zet vast met een cocktailprikker.
Leg de bataat-pakketjes direct op de hete kolen van de BBQ. Pof ze 30 minuten en draai ze halverwege om.
Leg de laatste 10 minuten de stukken haloemie op het rooster van de BBQ, niet te dicht bij de kolen. Gril ze 3 tot 4 minuten aan iedere kant totdat de kaas begint te smelten. Neem van de BBQ en haal de cocktailprikkers eruit.
Snijd de gare bataten in de lengte doormidden maar net niet helemaal door. Leg de gegrilde haloemie erin. Knijp er wat citroensap over uit en garneer met peterselie.