Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en leg de kip erin. Zorg dat de kip goed bedekt is en zet enkele uren - liefst een hele nacht - afgedekt in de koelkast.
Haal de kip uit de marinade en dep droog. Gril in ca. 7 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar op de barbecue, keer regelmatig.
Lekker met coleslaw of rauwkostsalade.
Tips
Kip die gemarineerd is in karnemelk is een old time favorite uit het zuiden van de USA. De karnemelk maakt de kip boterzacht.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en leg de kip erin. Zorg dat de kip goed bedekt is en zet enkele uren - liefst een hele nacht - afgedekt in de koelkast.
Haal de kip uit de marinade en dep droog. Gril in ca. 7 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar op de barbecue, keer regelmatig.