Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verhit rustig de BBQ met voldoende kolen op ca. 170°C, zie thermometer in deksel (of maak dit gerecht in de heteluchtoven).
-
Snijd intussen de bloemkool in zijn geheel los uit zijn groene krop (krop heel laten). Wrijf hem rondom in met een mengsel van knoflook, vadouvan, sesamzaad en ruim zout en peper. Leg de bloemkool terug in zijn krop, en vouw er een soort kom omheen van 5 lagen aluminiumfolie.
-
Giet de olijfolie over de bloemkool. Plaats het bloemkoolpakket op het rooster van de BBQ en zorg dat de kolen gloeien. Doe het deksel dicht en laat zo ca. anderhalf tot tweeënhalf uur garen op 170°C, de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkool.
-
Meng voor de kruidenyoghurt de bieslook, munt en rode ui door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
-
Haal de bloemkool van de BBQ en snijd in parten. Serveer met de kruidenyoghurt.
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten + 1½ tot 2½ uur gaartijd op de BBQ of 50 minuten in een heteluchtoven
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.