Verpak de tofu in een schone theedoek en leg er een bord met iets zwaars op. Zet minstens 1 uur weg. Zo druk je het overtollige vocht eruit.
Maak een marinade van de sojasaus, het mandarijnensap en -rasp, de sesamolie, knoflook, gember en steranijs. Leg de tofuplakken erin en laat minimal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Neem de plakken tofu uit de marinade en dep droog met keukenpapier (marinade bewaren).
Gril de tofu goudbruin op de barbecue en bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de marinade.
Bestrooi de tofu voor het serveren met sesamzaad en lente-ui.
Tips
Wijntip: Purato rosé
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verpak de tofu in een schone theedoek en leg er een bord met iets zwaars op. Zet minstens 1 uur weg. Zo druk je het overtollige vocht eruit.
Maak een marinade van de sojasaus, het mandarijnensap en -rasp, de sesamolie, knoflook, gember en steranijs. Leg de tofuplakken erin en laat minimal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Neem de plakken tofu uit de marinade en dep droog met keukenpapier (marinade bewaren).
Gril de tofu goudbruin op de barbecue en bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de marinade.
Bestrooi de tofu voor het serveren met sesamzaad en lente-ui.