Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en het condimento toe en laat op laag vuur 5 minuten garen.
Meng intussen de courgetteplakken in een kom met wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie. Gril de courgetteplakken op hoog vuur in een grillpan tot ze gaar zijn en er mooie grilstrepen op te zien zijn.
Maak de borden op: schep de tomatencoulis op de (warme) courgetteplakken. Bestrooi met de blokjes feta en garneer met takjes oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
Tips
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Gegrilde courgette met tomatencoulis en gerookte feta
Voorbereiding
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en het condimento toe en laat op laag vuur 5 minuten garen.
Meng intussen de courgetteplakken in een kom met wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie. Gril de courgetteplakken op hoog vuur in een grillpan tot ze gaar zijn en er mooie grilstrepen op te zien zijn.
Maak de borden op: schep de tomatencoulis op de (warme) courgetteplakken. Bestrooi met de blokjes feta en garneer met takjes oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over.