Met peulvruchten kun je alle kanten op. Je ziet ze vaak terugkomen in een plantaardig of vegetarisch eetpatroon, door de stevige en 'vlezige' structuur, maar eigenlijk passen peulvruchten overal bij. Ze worden dan ook in veel verschillende keukens van over de hele wereld gebruikt. En met een reden! Want het is echt een verrijking. Nieuwsgierig of toe aan wat nieuwe receptinspiratie? Dan zijn deze gerechten misschien wel iets voor jou.
Gek van peulvruchten? Probeer peulvruchtenpasta's van Your Organic Nature
Pasta die er uitziet als gewone Italiaanse pasta, lasagne of couscous. Maar ze zijn gemaakt van linzen-, split- en kikkererwtenmeel. Allemaal peulvruchten, die heel gezond zijn. Ze stabiliseren je suikerspiegel en bevatten veel plantaardige eiwitten. Pasta gemaakt van peulvruchten bevat de zogeheten ‘middeltraagwerkende koolhydraten’ en voedingsvezels. Hierdoor blijf je na het eten langer verzadigd. En dus grijp je minder snel naar een tussendoortje. Pasta wordt over het algemeen gemaakt van (durum) tarwe; een graansoort die veel in onze voeding voorkomt en niet geschikt is voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie. Met de peulvruchtenpasta’s, lasagnebladen en couscous van Your Organic Nature heb je een lekker alternatief. Ze zijn glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten. Daarmee heb je een gezonde basis in huis voor uiteenlopende gerechten. Helemaal fijn: de pasta hoeft maar 3 à 4 minuten te koken en ook de couscous is binnen no-time klaar. De exacte kooktijd per soort verschilt. Deze staat aan de binnenkant van het etiket, vouw het dus even open!
Powered by AdResults