René Pluijm neemt je de komende weken mee naar zijn kookstudio, waar hij met maar 4 ingrediënten de meest bijzondere creaties gaat maken met de lekkerste biologische producten. De vereisten? De recepten moeten lekker én gemakkelijk zijn, waar jij thuis ook van kan genieten! Kook, bak en geniet je mee met René?
Een oosterse marinade met thee
Thee hoef je niet alleen te drinken, je kan er ook andere leuke dingen mee! René laat zien hoe je met thee een heerlijke oosterse marinade maken. Hier gebruikt hij slechts drie ingrediënten voor: sojasaus, citroen (-sap en -rasp) en natuurlijk: thee!. Hij gebruikt een kruidige gemberthee, die heel lekker bijdraagt aan de oosterse twist en de marinade wat pittiger maakt. René gebruikt de marinade om kip mee te marineren, maar je kan het ook gebruiken voor bijvoorbeeld tofu of tempeh.
Verfrissende ijsjes van kruidige ijsthee!
IJsthee is natuurlijk heerlijk verfrissend om te drinken, maar René zag een hele andere potentie. Tijdens de hete dagen die komen gaan zijn we allemaal toe aan wat extra verkoeling. Daarom bedacht René deze simpele ijsjes, met slechts vier ingrediënten. Het basisingrediënt is een kruidige ijsthee. Door daar frambozen en basilicum aan toe te voegen krijg je een heerlijke verkoelende smaaksensatie! En voor de liefhebbers van zoet, kan je de ijsjes ook nog eens decoreren met een laagje pure chocolade.
Een romige plantaardige koffiecreatie!
Dalgona koffie is hélemaal hip! Het drankje komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en is (gelukkig!) overgewaaid naar Nederland. Dé truc achter dalgona koffie, is het maken van een romige koffiecrème, die je vervolgens mengt met een (variatie op) melk naar keuze. Tv-kok René Pluijm koos voor haverdrank, en maakte er een hele romige en knappe koffiecreatie mee!
Een supersnelle alcoholvrije mojito, met kokoswater!
Welke onderdelen moet jouw mojito bevatten? René Pluijm heeft namelijk een super coole toevoeging, waar je zelf waarschijnlijk niet aan had gedacht... Zijn speciale ingrediënt is: kokoswater! Zo geef je namelijk aan een mojito een extra zomerse twist. En niet zomaar kokoswater, hij kiest voor extra bijzonder kokoswater afkomstig van jonge kokosnoten. Dat proef je meteen! Om er voor te zorgen dat de mojito niet waterig wordt, maakt hij de ijsklontjes van kokoswater. Dat geeft een heerlijke zomerse smaak en een heerlijk frisje! Ben jij benieuwd hoe hij die mojito maakt?
Een gemakkelijke mugcake met vlierbloesemsiroop
Wist je dat je met slechts vier ingrediënten een simpel en lekker cakeje kan maken? René laat het je zien. Hij stort de ingrediënten in een mug, waardoor je een simpele en snelle mugcake maakt. Slecht 20 minuutjes oventijd en genieten maar!
En de vlierbloesemsiroop van Belvoir die hij hier voor gebruikt, kan je nog voor veel meer bereidingen gebruiken! Zo maakt René er ook een lekkere alcoholvrije cocktail mee. En is de fles leeg? Gooi deze niet weg. Je maakt er een hele mooie kandelaar mee.
Een romige groene thee haver latte
Ben jij toe aan een verfrissend drankje? Gebruik daar ook eens een barista haverdrank voor! Om te genieten van een barista hoef je namelijk echt niet alleen koffie-fan te zijn. Zo kan je de haver barista ook mengen met allerlei andere drankjes, om er een verfrissende mocktail van te maken. En vergeet daarbij ook niet gebruik te maken van kruiden. Door wat kruiden toe te voegen aan je drankje maak je er een fris geheel van!
Een leuke tip van René: wanneer jij jouw drankje graag koel wil houden, maar niet de smaak wil vertroebelen... Gebruik dan eens ijsklontjes van bijvoorbeeld marmer! Marmer houdt de koude temperatuur heel lang vast. Je laat ze dus afkoelen in de vriezer en voegt ze toe aan jouw drankje naar keuze. Zo wordt je drankje niet waterig, maar wel lekker koel. Win-win!
Krokante pizza’s van crackers
Deze week gaat René lekker genieten van hippe pizza’s. En deze pizza’s zijn niet alleen lekker, ze zijn ook klaar in een handomdraai. Je hoeft namelijk geen hele pizzabodem te kneden of te laten garen, je maakt de kleine pizza’s gemakkelijk en snel op een cracker.
René belegt de pizza’s met romige mozzarella en groene pesto, maar iedere topping die jij lekker vindt kan je gebruiken. René maakt ze éxtra lekker, door ze op de barbecoa.. eh.. barbecue te maken!
Frisse hangop met zomerfruit
Met slechts 4 ingrediënten maakt René deze week een romige hangop gevuld met granola en zomerfruit. Want lekker genieten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! René laat zien hoe hij van hangop een écht feestje maakt. En wist je dat je het uitlek-vocht echt niet weg moet gooien? Daar kan je namelijk nog leuke dingen mee doen! Bekijk de video voor de tips!
De hangop is gemaakt met volle yoghurt van Weerribben Zuivel. En deze yoghurt is éxtra bijzonder! Want niet alleen groente en fruit hebben tijd nodig om te rijpen, ook bij yoghurt komt een lang rijpingsproces de smaak heel erg ten goede. Deze yoghurt krijgt 12 tot 18 uur om te rijpen en wordt warm afgevuld, wat de yoghurt een volle en intense smaak geeft.
Powered by AdResults