Was, schil en rasp de zoete aardappels met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Meng de zoete aardappel rasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Garneer met olijfolie extra vierge en zet de ovenschaal voor circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Garneer de zuurkool-zoete aardappel rösti met vers gesneden peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Vervang de appel ook eens door ananas of banaan.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Was, schil en rasp de zoete aardappels met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Meng de zoete aardappel rasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Garneer met olijfolie extra vierge en zet de ovenschaal voor circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Garneer de zuurkool-zoete aardappel rösti met vers gesneden peterselie.