Meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel in een egale laag in de springvorm. Zet in de koelkast.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte (net niet helemaal stijf). Roer in een andere kom de kwark los.
Breng de melk met de suiker in een pannetje op laag vuur tegen de kook aan. Voeg het vanille-extract toe en zet het vuur uit. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme melk. Laat 5 minuten afkoelen (of gebruik in plaats van gelatine agar agar en volg de aanwijzingen op de verpakking).
Spatel de melk met gelatine door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom door. Voeg als laatste de limoenrasp toe. Giet dit mengsel bovenop de koekjesbodem. Dek af en laat ca. 4 tot 6 uur opstijven in de koeling.
Meng voor de saus in een middelgrote pan de bramen, blauwe bessen, geleisuiker en 2 eetlepels water en zet op middelhoog vuur. Laat 5 minuten koken totdat de vruchten zacht zijn. Prak ze vervolgens met een vork. Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
Haal de taart uit de koeling en uit de vorm. Verdeel de saus erover en garneer met bramen, bessen, munt en limoenrasp.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel in een egale laag in de springvorm. Zet in de koelkast.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte (net niet helemaal stijf). Roer in een andere kom de kwark los.
Breng de melk met de suiker in een pannetje op laag vuur tegen de kook aan. Voeg het vanille-extract toe en zet het vuur uit. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme melk. Laat 5 minuten afkoelen (of gebruik in plaats van gelatine agar agar en volg de aanwijzingen op de verpakking).
Spatel de melk met gelatine door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom door. Voeg als laatste de limoenrasp toe. Giet dit mengsel bovenop de koekjesbodem. Dek af en laat ca. 4 tot 6 uur opstijven in de koeling.
Meng voor de saus in een middelgrote pan de bramen, blauwe bessen, geleisuiker en 2 eetlepels water en zet op middelhoog vuur. Laat 5 minuten koken totdat de vruchten zacht zijn. Prak ze vervolgens met een vork. Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
Haal de taart uit de koeling en uit de vorm. Verdeel de saus erover en garneer met bramen, bessen, munt en limoenrasp.