Meng de kaneel, gembersiroop, chilivlokken, honing en een beetje peper en zout door elkaar en schep de stukjes bataat erdoor. Rooster ca. 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen (heb je weinig tijd, kook de bataat dan in een minuut of 10 zacht en voeg het specerijenmengsel later toe, de smaak is dan wel wat minder).
Pureer de bataat met de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuïg, egaal geheel hebt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een schaaltje en garneer met citroensap, olijfolie en chilivlokken/chilipoeder.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de kaneel, gembersiroop, chilivlokken, honing en een beetje peper en zout door elkaar en schep de stukjes bataat erdoor. Rooster ca. 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen (heb je weinig tijd, kook de bataat dan in een minuut of 10 zacht en voeg het specerijenmengsel later toe, de smaak is dan wel wat minder).
Pureer de bataat met de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuïg, egaal geheel hebt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een schaaltje en garneer met citroensap, olijfolie en chilivlokken/chilipoeder.