Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een 20 x 20 cm vorm met bakpapier.
Meng in een kom 150 gram van de bataatpuree met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg kokosbloesemsuiker, amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en de gemalen vanille toe. Het beslag moet dik en egaal worden.
Doe het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel. Bak de brownie 20 tot 25 minuten totdat een satéprikker er nagenoeg droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm op een rekje.
Als de brownie is afgekoeld maak je de topping. Verwarm hiertoe de rest van de puree met de chocolade in een kookpannetje op een middelhoog vuur. Roer constant tot de chocolade net gesmolten is. Haal van het vuur en roer helemaal glad.
Verdeel de topping over de browniecake (je hebt wellicht niet alles nodig).
Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in kleine brownies.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een 20 x 20 cm vorm met bakpapier.
Meng in een kom 150 gram van de bataatpuree met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg kokosbloesemsuiker, amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en de gemalen vanille toe. Het beslag moet dik en egaal worden.
Doe het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel. Bak de brownie 20 tot 25 minuten totdat een satéprikker er nagenoeg droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm op een rekje.
Als de brownie is afgekoeld maak je de topping. Verwarm hiertoe de rest van de puree met de chocolade in een kookpannetje op een middelhoog vuur. Roer constant tot de chocolade net gesmolten is. Haal van het vuur en roer helemaal glad.
Verdeel de topping over de browniecake (je hebt wellicht niet alles nodig).
Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in kleine brownies.