Kook de zoete aardappelen tot ze gaar zijn en pureer ze. Meng er een eidooier, cayennepeper, paprikapoeder doorheen, en de bloem om de puree wat steviger te maken. Laat koud worden in de koelkast.
Maal de havervlokken iets fijner in de keukenmachine en doe ze in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los.
Neem een blokje geitenkaas en vorm er met de koude aardappelpuree een kroketje omheen. Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en daarna door de havervlokken. Herhaal dit eventueel voor een dikkere korst. Verhit ondertussen een laagje kokosolie in een pan.
Bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin in de kokosolie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de zoete aardappelen tot ze gaar zijn en pureer ze. Meng er een eidooier, cayennepeper, paprikapoeder doorheen, en de bloem om de puree wat steviger te maken. Laat koud worden in de koelkast.
Maal de havervlokken iets fijner in de keukenmachine en doe ze in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los.
Neem een blokje geitenkaas en vorm er met de koude aardappelpuree een kroketje omheen. Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en daarna door de havervlokken. Herhaal dit eventueel voor een dikkere korst. Verhit ondertussen een laagje kokosolie in een pan.
Bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin in de kokosolie.