Kook de zoete en gewone aardappelen samen gaar in kokend water (± 20 minuten, test met een vork). Giet af en stamp of knijp met de pureeknijper tot een gladde puree.
Roer de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp erdoor tot je een samenhangend deeg hebt en breng op smaak met zout en peper.
Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk eventueel met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen.
Kook de gnocchi ca. 2 minuten in een pan ruim kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
Bak de gnocchi voor het serveren aan weerszijden goudbruin.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de zoete en gewone aardappelen samen gaar in kokend water (± 20 minuten, test met een vork). Giet af en stamp of knijp met de pureeknijper tot een gladde puree.
Roer de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp erdoor tot je een samenhangend deeg hebt en breng op smaak met zout en peper.
Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk eventueel met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen.
Kook de gnocchi ca. 2 minuten in een pan ruim kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
Bak de gnocchi voor het serveren aan weerszijden goudbruin.