Kook de rode bieten ongeschild en in hun geheel in water gedurende 40 minuten of gebruik voorgekookte rode biet. Schil de afgekoelde bieten en snijd ze in kwartjes. Snijd daarna in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
Schil de zoete aardappelen en was ze. Snijd ze in de lengte in 2 en snijd opnieuw in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
Was de chilipeper, snijd ze in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en hak fijn.
Verwarm de olie in een sauspan op een gemiddeld vuur en rooster de chili gedurende 2 minuten. Voeg de overige kruiden toe en laar nog 2 minuten roosteren. Voeg de zoete aardappelen en rode biet toe en laat 2 minuten aanbakken. Voeg daarna de rijst-kokosnoot drink toe en de citroen zesde.
Laat de groenten gedurende 10 minuten kokos tot ze gaar zijn. Werk af met zout en verse basilicum.
Tips
Dit recept is afkomstig van Provamel.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de rode bieten ongeschild en in hun geheel in water gedurende 40 minuten of gebruik voorgekookte rode biet. Schil de afgekoelde bieten en snijd ze in kwartjes. Snijd daarna in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
Schil de zoete aardappelen en was ze. Snijd ze in de lengte in 2 en snijd opnieuw in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
Was de chilipeper, snijd ze in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en hak fijn.
Verwarm de olie in een sauspan op een gemiddeld vuur en rooster de chili gedurende 2 minuten. Voeg de overige kruiden toe en laar nog 2 minuten roosteren. Voeg de zoete aardappelen en rode biet toe en laat 2 minuten aanbakken. Voeg daarna de rijst-kokosnoot drink toe en de citroen zesde.
Laat de groenten gedurende 10 minuten kokos tot ze gaar zijn. Werk af met zout en verse basilicum.