Hak de sjalot fijn. Verhit de margarine in een soeppot en fruit de sjalot tot ze glazig is. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de soeppot. Even fruiten. Leg een paar blaadjes basilicum opzij ter decoratie.
Snijd de overige basiculumblaadjes grof en voeg toe aan de aardappelen. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Neem de soep van het vuur en voeg de zijdentofu toe.
Mix in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep fijn. Kruid met zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met citroensap.
Verdeel de roomsoep over 4 borden, garneer met basilicumblaadjes en serveer heet.
Tips
Bereid dit gerecht ook eens met onze gebakken Rooktofu Amandel-Sesam als aromatische soepvulling!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Hak de sjalot fijn. Verhit de margarine in een soeppot en fruit de sjalot tot ze glazig is. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de soeppot. Even fruiten. Leg een paar blaadjes basilicum opzij ter decoratie.
Snijd de overige basiculumblaadjes grof en voeg toe aan de aardappelen. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Neem de soep van het vuur en voeg de zijdentofu toe.
Mix in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep fijn. Kruid met zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met citroensap.
Verdeel de roomsoep over 4 borden, garneer met basilicumblaadjes en serveer heet.