Pureer alle ingrediënten goed door elkaar in een keukenmachine en bereid het ijs in een ijsmachine. Verdeel het zijdentofu-ijs als het klaar is in porties. Versier met amandelschilfers en een blaadje citroenmelisse en serveer meteen.
Zelfgemaakt zijdentofu-ijs smaakt het best als je het meteen serveert. Bij het invriezen ontstaan er ijskristallen die het ijs zeer vast maken. Mocht je dit ijs toch willen invriezen, haal het ijs dan een uur voor gebruik uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
Tip: als variant kan je na het pureren ook stukjes amandel of groene pistachenoten door het tofumengsel roeren en vervolgens het ijs bereiden in de ijsmachine.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer alle ingrediënten goed door elkaar in een keukenmachine en bereid het ijs in een ijsmachine. Verdeel het zijdentofu-ijs als het klaar is in porties. Versier met amandelschilfers en een blaadje citroenmelisse en serveer meteen.
Zelfgemaakt zijdentofu-ijs smaakt het best als je het meteen serveert. Bij het invriezen ontstaan er ijskristallen die het ijs zeer vast maken. Mocht je dit ijs toch willen invriezen, haal het ijs dan een uur voor gebruik uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
Tip: als variant kan je na het pureren ook stukjes amandel of groene pistachenoten door het tofumengsel roeren en vervolgens het ijs bereiden in de ijsmachine.