erwarm de oven voor op 150°C. Hak de pecannoten grof en meng de 4-korenvlokken, meel, zonnepitten, pecannoten, gula java en zout in een schaal door elkaar. Verwarm in een pannetje de kokosolie tot vloeibaar en meng de honing er doorheen. Giet dit mengsel door de vlokken en hussel goed. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verdeel het mengsel erover. Bak de granola krokant in 30 tot 35 minuten. Schep het mengsel tijdens het bakken iedere 10 minuten om. Laat de granola buiten de oven op de bakplaat afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht verpakking of een weckpot.
Tips
Tip: Voor een tarwe- en glutenvrije variant gebruik je havervlokken van Lieke is vrij en Bioculinair boekweitmeel.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
erwarm de oven voor op 150°C. Hak de pecannoten grof en meng de 4-korenvlokken, meel, zonnepitten, pecannoten, gula java en zout in een schaal door elkaar. Verwarm in een pannetje de kokosolie tot vloeibaar en meng de honing er doorheen. Giet dit mengsel door de vlokken en hussel goed. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verdeel het mengsel erover. Bak de granola krokant in 30 tot 35 minuten. Schep het mengsel tijdens het bakken iedere 10 minuten om. Laat de granola buiten de oven op de bakplaat afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht verpakking of een weckpot.