Prik de aubergine rondom in en rooster ca. 20 minuten in de oven tot hij zwartgeblakerd is, zacht en gaar. Laat een beetje afkoelen en trek dan het velletje eraf.
Pureer het auberginevruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer met de tahin, knoflook en peterselie. Maak op smaak met limoensap en zout en peper.
Serveer de baba ganoush op de zeewiercrackers en beleg met dunne plakjes tomaat. Garneer met peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Prik de aubergine rondom in en rooster ca. 20 minuten in de oven tot hij zwartgeblakerd is, zacht en gaar. Laat een beetje afkoelen en trek dan het velletje eraf.
Pureer het auberginevruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer met de tahin, knoflook en peterselie. Maak op smaak met limoensap en zout en peper.
Serveer de baba ganoush op de zeewiercrackers en beleg met dunne plakjes tomaat. Garneer met peterselie.