Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie om te frituren tot 17°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder.
Schep de roosjes van ½ kleine bloemkool om met de kerrie-olie en rijg ze aan spiesen.
Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmede oven in 15 min gaar.
Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en beetgaar. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak de zeewierburgers 8 minuten, keer ze regelmatig.
Bak de zoete aardappelfriet (diepvries) in 3-3,5 minuten goudbruin en krokant in de frituurolie; laat goed uitlekken. Verdeel de zeewierburgers met de bloemkoolspiesen over 2 borden. Schep er de zoete aardappelfriet bij en bestrooi met verse munt.
Tips
Dit recept is afkomstig van ProLaTerre
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie om te frituren tot 17°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder.
Schep de roosjes van ½ kleine bloemkool om met de kerrie-olie en rijg ze aan spiesen.
Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmede oven in 15 min gaar.
Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en beetgaar. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak de zeewierburgers 8 minuten, keer ze regelmatig.
Bak de zoete aardappelfriet (diepvries) in 3-3,5 minuten goudbruin en krokant in de frituurolie; laat goed uitlekken. Verdeel de zeewierburgers met de bloemkoolspiesen over 2 borden. Schep er de zoete aardappelfriet bij en bestrooi met verse munt.