Meng voor de mierikswortelsaus 2 eetlepels van de geraspte mierikswortel met de overige ingrediënten. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel toe*.
Hak de verse zalm in zeer kleine blokjes. Gebruik je zalm uit blik, laat die dan uitlekken en verwijder eventuele vellen en graten.
Maak van de paprika, de selderij en de knoflook een pasta in de keukenmachine. Fruit de pasta een paar minuten in olijfolie en zet dan het vuur uit. Laat een beetje afkoelen.
Meng de geprakte bonen door de groentepasta kneed er vervolgens de zalm door en het citroensap en -rasp, de lente-ui en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Als alles goed vermengd is gaan de eieren en het rijstmeel erdoor. Voel of de substantie goed is om burgers van te vormen, voeg anders nog wat rijstmeel toe.
Vorm mooie burgers van het zalmmengsel en haal ze door wat extra rijstmeel.
Bak de burgers in een koekenpan in een behoorlijke laag olijfolie goudbruin op middelhoog vuur (ca. 4 minuten per kant). Serveer met een flinke schep mierikswortelsaus en ringetjes lente-ui.
Tips
Geen mierikswortel? Je kan ook 2 eetl. mierikswortelspread gebruiken
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Special
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor de mierikswortelsaus 2 eetlepels van de geraspte mierikswortel met de overige ingrediënten. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel toe*.
Hak de verse zalm in zeer kleine blokjes. Gebruik je zalm uit blik, laat die dan uitlekken en verwijder eventuele vellen en graten.
Maak van de paprika, de selderij en de knoflook een pasta in de keukenmachine. Fruit de pasta een paar minuten in olijfolie en zet dan het vuur uit. Laat een beetje afkoelen.
Meng de geprakte bonen door de groentepasta kneed er vervolgens de zalm door en het citroensap en -rasp, de lente-ui en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Als alles goed vermengd is gaan de eieren en het rijstmeel erdoor. Voel of de substantie goed is om burgers van te vormen, voeg anders nog wat rijstmeel toe.
Vorm mooie burgers van het zalmmengsel en haal ze door wat extra rijstmeel.
Bak de burgers in een koekenpan in een behoorlijke laag olijfolie goudbruin op middelhoog vuur (ca. 4 minuten per kant). Serveer met een flinke schep mierikswortelsaus en ringetjes lente-ui.