Stap voor stap
Voorbereiding
-
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees julienne (in luciferstokjes).
-
Giet de nieren bij de zuurkool in een kom en meng er voorzichtig de appel door. Zet afgedekt koel weg.
-
Verwarm de witte wijn in een anti-aanbakpan met teriyakisaus, de palmsuiker en de sesamolie. roer tot de suiker is opgelost.
-
Leg de zalmmoten in de saus en laat op zacht vuur in 6 à 8 minuten rustig garen. Keer regelmatig zodat de zalm door de indikkende saus een mooie glanzende laag krijgt.
-
Verdeel de zuurkoolsalade over de borden, leg de zalmmoten erop en garneer met peterselie of tuinkers.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Wijntip! Een waanzinnige wijn die direct een glimlach op je gezicht zal toveren, veel fruit fruit, mooie zuren die naadloos aansluiten bij de zuurkool. Het aanwezige fruit en de rijkdom van de wijn doen de rest.