Leg de zalmfilets in een (licht ingevette) ovenschaal en bestrooien de filets met peper en zeezout. Bedek de bovenkant van de filets met de zeewier-tapenade en bestrooi ze met sesamzaad. Zet de zalmfilets in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten mooi rosé.
Maak ondertussen ‘courgetti’ van de courgette doormiddel van een spiraliser of gebruik een dunschiller om linten van de courgette te schaven.
Maak een dressing van het sap van een 1/2e limoen, 1 eetlepel tamari, 1 eetlepel sesamolie, fijngesneden bosuitjes en fijngesneden rode peper (verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten voor minder pit).
Snijd de avocado in blokjes en hussel deze, samen met de dressing, door de courgetti. Serveer de zalm met de courgetti, eventueel wat extra tapenade en limoenschijfjes.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de zalmfilets in een (licht ingevette) ovenschaal en bestrooien de filets met peper en zeezout. Bedek de bovenkant van de filets met de zeewier-tapenade en bestrooi ze met sesamzaad. Zet de zalmfilets in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten mooi rosé.
Maak ondertussen ‘courgetti’ van de courgette doormiddel van een spiraliser of gebruik een dunschiller om linten van de courgette te schaven.
Maak een dressing van het sap van een 1/2e limoen, 1 eetlepel tamari, 1 eetlepel sesamolie, fijngesneden bosuitjes en fijngesneden rode peper (verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten voor minder pit).
Snijd de avocado in blokjes en hussel deze, samen met de dressing, door de courgetti. Serveer de zalm met de courgetti, eventueel wat extra tapenade en limoenschijfjes.