Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork heel veel gaatjes in het deeg, ook in de opstaande randen.
Neem een stuk bakpapier ter grootte van de quichevorm en maak er een prop van. Trek de prop uit elkaar en plaats hem bovenop het bladerdeeg in de vorm. Leg de bakbonen of gedroogde peulvruchten erbovenop. Bak de bodem zo (blind) 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakbonen (deze kun je hergebruiken).
Breng ondertussen een pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook. Blancheer hierin de broccoliroosjes 3 minuten. Giet af en spoel koud na.
Verdeel de broccoli, rode ui en zalm over de deegbodem.
Klop de eieren los en meng er de crème fraîche en dille door. Breng flink op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groenten en zalm.
Bak de quiche in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork heel veel gaatjes in het deeg, ook in de opstaande randen.
Neem een stuk bakpapier ter grootte van de quichevorm en maak er een prop van. Trek de prop uit elkaar en plaats hem bovenop het bladerdeeg in de vorm. Leg de bakbonen of gedroogde peulvruchten erbovenop. Bak de bodem zo (blind) 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakbonen (deze kun je hergebruiken).
Breng ondertussen een pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook. Blancheer hierin de broccoliroosjes 3 minuten. Giet af en spoel koud na.
Verdeel de broccoli, rode ui en zalm over de deegbodem.
Klop de eieren los en meng er de crème fraîche en dille door. Breng flink op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groenten en zalm.