Beleg de bakplaat met aluminiumfolie (hierin druipt het vet). Smeer het spek in met een beetje vloeibare honing of ahornsiroop. Leg op een rooster en schuif dit net boven de bakplaat in de oven. Bak in 10 min. krokant, houd in de gaten! Haal uit de oven en leg op een stukje keukenpapier om verder af te koelen.
Snijd ondertussen de wortelpeterselie en venkel in kleine stukjes.
Verhit olie in de pan en fruit de ui. Voeg wortelpeterselie en venkel toe en bak 10 minuten.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer. Voeg evt. extra water/bouillon toe als de soep te dik is. Breng op smaak et peper en zout.
Serveer en garneer met het uitgebakken spek en evt. geschaafde venkel.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Beleg de bakplaat met aluminiumfolie (hierin druipt het vet). Smeer het spek in met een beetje vloeibare honing of ahornsiroop. Leg op een rooster en schuif dit net boven de bakplaat in de oven. Bak in 10 min. krokant, houd in de gaten! Haal uit de oven en leg op een stukje keukenpapier om verder af te koelen.
Snijd ondertussen de wortelpeterselie en venkel in kleine stukjes.
Verhit olie in de pan en fruit de ui. Voeg wortelpeterselie en venkel toe en bak 10 minuten.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer. Voeg evt. extra water/bouillon toe als de soep te dik is. Breng op smaak et peper en zout.
Serveer en garneer met het uitgebakken spek en evt. geschaafde venkel.