Maak een marinade van de honing met de balsamico, sojasaus en witte peper en leg de zalmfilet erin. Laat 30 minuten in de koelkast marineren.
Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
Leg de zalm in een passend ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven. Bewaar de marinade.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de wok & grill komkommers met de paprika 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de taugé toe met 2 eetlepels van de marinade en bak nog 1 minuut.
Serveer de rijst met de gewokte groenten en de zalmfilet. Garneer met bosui en sesamzaad.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak een marinade van de honing met de balsamico, sojasaus en witte peper en leg de zalmfilet erin. Laat 30 minuten in de koelkast marineren.
Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
Leg de zalm in een passend ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven. Bewaar de marinade.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de wok & grill komkommers met de paprika 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de taugé toe met 2 eetlepels van de marinade en bak nog 1 minuut.
Serveer de rijst met de gewokte groenten en de zalmfilet. Garneer met bosui en sesamzaad.