Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichtgele massa. Spatel het amandelmeel erdoor.
Smelt 50 gram van de witte chocolade au bain-marie en meng door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm Ø en bak de bodem in ca. 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Breng voor de bovenlaag de slagroom aan de kook. Roer goed door en haal van het vuur. Laat een beetje afkoelen en voeg dan beetje bij beetje de overige 350 gram witte chocolade in stukjes toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten. Roer de roomkaas los en meng door het chocolademengsel.
Giet het mengsel op de taartbodem en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Smelt voor chocoladekrullen de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade op een kunststof plaat en smeer uit tot een dunne laag. Laat de chocolade buiten de koelkast afkoelen en hard worden. Steek er met behulp van een paletmes, onder een hoek van 25 graden, krullen van. Verdeel deze over het midden van de taart.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichtgele massa. Spatel het amandelmeel erdoor.
Smelt 50 gram van de witte chocolade au bain-marie en meng door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm Ø en bak de bodem in ca. 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Breng voor de bovenlaag de slagroom aan de kook. Roer goed door en haal van het vuur. Laat een beetje afkoelen en voeg dan beetje bij beetje de overige 350 gram witte chocolade in stukjes toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten. Roer de roomkaas los en meng door het chocolademengsel.
Giet het mengsel op de taartbodem en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Smelt voor chocoladekrullen de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade op een kunststof plaat en smeer uit tot een dunne laag. Laat de chocolade buiten de koelkast afkoelen en hard worden. Steek er met behulp van een paletmes, onder een hoek van 25 graden, krullen van. Verdeel deze over het midden van de taart.