Doe de koekjes in een diepvrieszak en plet ze met een deegroller tot kruimels. Smelt de boter in een pan. Meng de gesmolten boter met de kruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een goed ingevette springvorm.
Hak de chocolade grof. Verwarm de crème fraîche met de stukjes chocolade in een kom au bain-marie op een laag vuur en roer tot een gladde massa. Laat het een tijdje afkoelen.
Mix de roomkaas met de gezeefde poedersuiker in een tweede kom tot een gladde crème. Roer het chocolademengsel door het roomkaasmengsel.
Verdeel de roomkaastopping over de bodem. Dek de cheesecake af en laat deze ongeveer 6 uur in de koelkast afkoelen. Verwijder de cheesecake uit de springvorm. Versier de taart met de geraspte chocolade
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de koekjes in een diepvrieszak en plet ze met een deegroller tot kruimels. Smelt de boter in een pan. Meng de gesmolten boter met de kruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een goed ingevette springvorm.
Hak de chocolade grof. Verwarm de crème fraîche met de stukjes chocolade in een kom au bain-marie op een laag vuur en roer tot een gladde massa. Laat het een tijdje afkoelen.
Mix de roomkaas met de gezeefde poedersuiker in een tweede kom tot een gladde crème. Roer het chocolademengsel door het roomkaasmengsel.
Verdeel de roomkaastopping over de bodem. Dek de cheesecake af en laat deze ongeveer 6 uur in de koelkast afkoelen. Verwijder de cheesecake uit de springvorm. Versier de taart met de geraspte chocolade