Verhit de olijfolie in een ovenvaste, grote, zware pan en bak de plakken worst met het venkelzaad, de cayennepeper en nootmuskaat op niet te hoog vuur rondom bruin, ca. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Verwarm de oven voor op 175℃.
Fruit de knoflook mee met de worst en voeg daarna de uitgelekte bonen toe. Bak alles enkele minuten op hoog vuur en blus dan af met de kippenbouillon. Roer door en voeg peterselie en zout en peper toe.
Schep de andijvie door de bonenschotel en kook nog eens 4 tot 5 minuten zachtjes door. Bestrooi met wat pecorino en sudder geurig en gaar in de oven met het deksel schuin op de pan.
Serveer met brood of grove pasta en de rest van de kaas.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olijfolie in een ovenvaste, grote, zware pan en bak de plakken worst met het venkelzaad, de cayennepeper en nootmuskaat op niet te hoog vuur rondom bruin, ca. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Verwarm de oven voor op 175℃.
Fruit de knoflook mee met de worst en voeg daarna de uitgelekte bonen toe. Bak alles enkele minuten op hoog vuur en blus dan af met de kippenbouillon. Roer door en voeg peterselie en zout en peper toe.
Schep de andijvie door de bonenschotel en kook nog eens 4 tot 5 minuten zachtjes door. Bestrooi met wat pecorino en sudder geurig en gaar in de oven met het deksel schuin op de pan.
Serveer met brood of grove pasta en de rest van de kaas.