Verwarm de oven voor op 200°C. Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes, ter grootte van de diameter van de bakvormpjes.
Verhit in een pan 3 el water samen met de suiker en de honing op middelhoog vuur tot een karamel ontstaat. Voeg de boter toe en laat 1 minuut koken. Doe de balsamicoazijn en rozemarijn erbij en haal van het vuur.
Giet het mengsel in de ingevette vormpjes en schik de witlof erop (bolle kant boven). Bestrooi met zout en peper. Prik met een vork gaatjes in de ronde deegplakjes en leg ze op de witlof. Bak de taartjes zo af in ca. 12 minuten in de oven (eventueel tussendoor vocht afgieten).
Laat de taartjes even afkoelen en flip daarna om op een snijplank. Garneer met geroosterde walnoten en serveer met waterkers.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes, ter grootte van de diameter van de bakvormpjes.
Verhit in een pan 3 el water samen met de suiker en de honing op middelhoog vuur tot een karamel ontstaat. Voeg de boter toe en laat 1 minuut koken. Doe de balsamicoazijn en rozemarijn erbij en haal van het vuur.
Giet het mengsel in de ingevette vormpjes en schik de witlof erop (bolle kant boven). Bestrooi met zout en peper. Prik met een vork gaatjes in de ronde deegplakjes en leg ze op de witlof. Bak de taartjes zo af in ca. 12 minuten in de oven (eventueel tussendoor vocht afgieten).
Laat de taartjes even afkoelen en flip daarna om op een snijplank. Garneer met geroosterde walnoten en serveer met waterkers.