Meng voor het deeg bloem en zout door elkaar en snijd de boter er met twee messen door.
Klop het ei door 1 eetl. koud water en kneed door het bloemmengsel tot je een samenhangende bal hebt. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer voor de vulling de witlofstronkjes in de lengte. Verwarm de boter en bak de witlof hierin even aan. Bekleed de ingevette vorm met het deeg bodem en opstaande rand.
Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche en maal er wat peper over. Verdeel hierop de witlof en bestrooi met de kaas en de walnoten. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor het deeg bloem en zout door elkaar en snijd de boter er met twee messen door.
Klop het ei door 1 eetl. koud water en kneed door het bloemmengsel tot je een samenhangende bal hebt. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer voor de vulling de witlofstronkjes in de lengte. Verwarm de boter en bak de witlof hierin even aan. Bekleed de ingevette vorm met het deeg bodem en opstaande rand.
Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche en maal er wat peper over. Verdeel hierop de witlof en bestrooi met de kaas en de walnoten. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar