Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en rasp grof. Was de bleekselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein. Was de peterselie en snijd klein. Verwijder een aantal mooie witlofblaadjes van de stronk om later te vullen. De rest snijd je heel klein.
Maak een dressing door yoghurt en mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, citroensap en zout en peper naar smaak.
Meng in een ruime kom de wortelrasp, ui, bleekselderij, kleingesneden witlof, appel en peterselie met de dressing en hussel goed door elkaar.
Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet bruin en gaar. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en laat even afkoelen. Schep daarna door de salade.
Leg de witlofblaadjes op een mooie schaal en vul ze met de kip-kerriesalade. De overgebleven salade kun je ernaast serveren.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en rasp grof. Was de bleekselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein. Was de peterselie en snijd klein. Verwijder een aantal mooie witlofblaadjes van de stronk om later te vullen. De rest snijd je heel klein.
Maak een dressing door yoghurt en mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, citroensap en zout en peper naar smaak.
Meng in een ruime kom de wortelrasp, ui, bleekselderij, kleingesneden witlof, appel en peterselie met de dressing en hussel goed door elkaar.
Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet bruin en gaar. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en laat even afkoelen. Schep daarna door de salade.
Leg de witlofblaadjes op een mooie schaal en vul ze met de kip-kerriesalade. De overgebleven salade kun je ernaast serveren.