Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar in een stoompan, stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water.
Fruit intussen de ui met de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe en fruit even mee.
Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een massa.
Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erbovenop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten.
Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar in een stoompan, stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water.
Fruit intussen de ui met de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe en fruit even mee.
Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een massa.
Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erbovenop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten.
Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels.