Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze langzaam karameliseren in 3 à 5 minuten. Voeg de appelblokjes en de roomboter toe en blijf regelmatig roeren totdat alles goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit intussen de rest van de olie in een andere bakpan. Bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de tijm goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de witlof met appel en de gebakken paddenstoelen over 4 borden en serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze langzaam karameliseren in 3 à 5 minuten. Voeg de appelblokjes en de roomboter toe en blijf regelmatig roeren totdat alles goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit intussen de rest van de olie in een andere bakpan. Bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de tijm goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de witlof met appel en de gebakken paddenstoelen over 4 borden en serveer meteen.