Blancheer de postelein 1 minuut in kokend water. Laat goed uitlekken in een vergiet en drogen in een schone handdoek.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem of paneermeel.
Meng de roomkaas, geraspte kaas, eieren en sojaroom in een keukenmachine of met een staafmixer door elkaar.
Leg de postelein in de vorm, giet het eimengsel erop en strooi de pijnboompitjes erover.
Zet de taart 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150ºC. Bak de taart goudbruin en gaar in ± 30 minuten. Fasoli Corte Del Pozze Soave: Elegante verfrissende wijn met voldoende body en finesse om te combineren o.a. met de roomkaas en het bladerdeeg
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Blancheer de postelein 1 minuut in kokend water. Laat goed uitlekken in een vergiet en drogen in een schone handdoek.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem of paneermeel.
Meng de roomkaas, geraspte kaas, eieren en sojaroom in een keukenmachine of met een staafmixer door elkaar.
Leg de postelein in de vorm, giet het eimengsel erop en strooi de pijnboompitjes erover.
Zet de taart 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150ºC. Bak de taart goudbruin en gaar in ± 30 minuten. Fasoli Corte Del Pozze Soave: Elegante verfrissende wijn met voldoende body en finesse om te combineren o.a. met de roomkaas en het bladerdeeg