Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.
Doe de aardappelblokjes erbij en de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappel gaarkoken in ca. 20 minuten.
Haal de soep van het vuur en roer de waterkers en de babyspinazie erdoor zodat het slinkt. Maal in een blender tot een gladde soep. Verdun het eventueel met een beetje water. Breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.
Doe de aardappelblokjes erbij en de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappel gaarkoken in ca. 20 minuten.
Haal de soep van het vuur en roer de waterkers en de babyspinazie erdoor zodat het slinkt. Maal in een blender tot een gladde soep. Verdun het eventueel met een beetje water. Breng op smaak met zout en peper.