Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en knoflook in 8-10 minuten zacht.
Voeg de bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering en voeg de rest, samen met de erwten, aan de bouillon toe. Laat 5 minuten doorkoken.
Pureer de soep en roer de rasp en sap van de citroen en de helft van de tuinkruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met een beetje cuisine. Garneer met de overgebleven waterkers en tuinkruiden en druppel er wat olijfolie over.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en knoflook in 8-10 minuten zacht.
Voeg de bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering en voeg de rest, samen met de erwten, aan de bouillon toe. Laat 5 minuten doorkoken.
Pureer de soep en roer de rasp en sap van de citroen en de helft van de tuinkruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met een beetje cuisine. Garneer met de overgebleven waterkers en tuinkruiden en druppel er wat olijfolie over.