Verwarm de spelt-amandeldrink op laag vuur in een pan met dikke bodem. Meng de kaneel en de Gula Java cacao in een kopje en roer 2 eetlepels lauwwarme speltdrink erdoor. Roer tot alle klontjes zijn opgelost en schenk er dan al roerend nog een paar lepels warme drink bij.
Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de spelt-amandeldrink in de pan op het vuur en roer ook de gemalen kardemom erdoor. Laat een minuutje op laag vuur zachtjes doorkoken.
Draai het vuur uit en laat een paar minuten staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer in hoge glazen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de spelt-amandeldrink op laag vuur in een pan met dikke bodem. Meng de kaneel en de Gula Java cacao in een kopje en roer 2 eetlepels lauwwarme speltdrink erdoor. Roer tot alle klontjes zijn opgelost en schenk er dan al roerend nog een paar lepels warme drink bij.
Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de spelt-amandeldrink in de pan op het vuur en roer ook de gemalen kardemom erdoor. Laat een minuutje op laag vuur zachtjes doorkoken.
Draai het vuur uit en laat een paar minuten staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer in hoge glazen.