Meng het volkoren meel met de honing/ahornsiroop, bakpoeder, baksoda, zout, het ei (of ei-vervanger) en de helft van de haverdrink. Roer het beslag glad en voeg dan de rest van de drink toe.
Bak pannenkoeken van het beslag in een beetje olie.
Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de helft van de appelplakken aan beide kanten goudbruin. Doe hetzelfde met de andere helft.
Serveer de pannenkoekjes met een schep (plantaardige) yoghurt en de gebakken appel en bestrooi met amandelen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het volkoren meel met de honing/ahornsiroop, bakpoeder, baksoda, zout, het ei (of ei-vervanger) en de helft van de haverdrink. Roer het beslag glad en voeg dan de rest van de drink toe.
Bak pannenkoeken van het beslag in een beetje olie.
Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de helft van de appelplakken aan beide kanten goudbruin. Doe hetzelfde met de andere helft.
Serveer de pannenkoekjes met een schep (plantaardige) yoghurt en de gebakken appel en bestrooi met amandelen.