Laat de gelatineblaadjes weken in een laagje koud water totdat ze zacht zijn. Doe de melk, cream, vanillestokje, cordial en vanille extract in een pannetje en breng tegen de kook aan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en roer goed totdat de blaadjes volledig opgelost zijn.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat ze afkoelen in de koelkast. Laat ze daar minstens een uur opstijven.
Maak ondertussen de compote. Doe de bessen, suiker, citroensap en 50 ml water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de suiker geheel oplossen. Neem de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen voor serveren.
Draai de panna cotta om zodat deze uit het bakje valt en serveer met de compote.
Tips
Dit recept is afkomstig van Belvoir Farm.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de gelatineblaadjes weken in een laagje koud water totdat ze zacht zijn. Doe de melk, cream, vanillestokje, cordial en vanille extract in een pannetje en breng tegen de kook aan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en roer goed totdat de blaadjes volledig opgelost zijn.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat ze afkoelen in de koelkast. Laat ze daar minstens een uur opstijven.
Maak ondertussen de compote. Doe de bessen, suiker, citroensap en 50 ml water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de suiker geheel oplossen. Neem de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen voor serveren.
Draai de panna cotta om zodat deze uit het bakje valt en serveer met de compote.