Week de vijgen en gojibessen (of cranberry’s) ruim een half uur in een laagje water zodat ze net onder staan. Verwarm de oven voor op 140°C.
Giet ¾ van het weekwater weg. Pureer de vijgen en gojibessen met de rest van het water in een blender of met de staafmixer. Voeg havermout (of amandelmeel) en zonnebloempitten toe en maak alles fijn op de laagste stand. Doe het mengsel in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten toe.
Schep alles op bakpapier op een bakplaat en spreid uit tot een plaatkoek van ongeveer 1½ cm dik. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in repen of vormpjes naar keuze.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Week de vijgen en gojibessen (of cranberry’s) ruim een half uur in een laagje water zodat ze net onder staan. Verwarm de oven voor op 140°C.
Giet ¾ van het weekwater weg. Pureer de vijgen en gojibessen met de rest van het water in een blender of met de staafmixer. Voeg havermout (of amandelmeel) en zonnebloempitten toe en maak alles fijn op de laagste stand. Doe het mengsel in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten toe.
Schep alles op bakpapier op een bakplaat en spreid uit tot een plaatkoek van ongeveer 1½ cm dik. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in repen of vormpjes naar keuze.