Stap voor stap
Voorbereiding
-
Fruit de knoflook en sjalot glazig in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak bruin.
-
Bak de zalm in een andere pan in een beetje olie tot hij een mooi bruin korstje heeft (hoelang hangt af van de dikte van de zalm).
-
Schep intussen de waterkers door de champignons en bak kort en al omscheppend tot het een beetje slinkt. Giet de slagroom erbij en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bereid tevens de ravioli zoals op de verpakking staat.
-
Verdeel het champignon-waterkersmengsel over twee warme borden, schep de ravioli erbij en de zalm en garneer met parmezaan en waterkers.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023. Wijntip: Santra Tresa Grillo Viognier! Deze wijn is een mooie combinatie van de twee druivenrassen. Ze worden apart van elkaar gefermenteerd waarna de wijn 4 maanden rust op eigen gisten. Opvallend fris met een mooie zwoele afdronk en heerlijk te combineren met zalm en pasta.