Verwarm de 2 el zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg daarna de venkel, kookroom en het groentebouillonblokje toe. Vul aan met water tot het net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag, kook ca. 20 minuten.
Pureer de soep glad met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm ondertussen de 200ml zonnebloemolie in een pan (tot 170°C). Frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de venkelsoep over 4 kommen en garneer met de kappertjes en de macadamianootjes en eventueel een paar druppels olijfolie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Venkelsoep met gefrituurde kappertjes en macadamianoten
Voorbereiding
Verwarm de 2 el zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg daarna de venkel, kookroom en het groentebouillonblokje toe. Vul aan met water tot het net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag, kook ca. 20 minuten.
Pureer de soep glad met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm ondertussen de 200ml zonnebloemolie in een pan (tot 170°C). Frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de venkelsoep over 4 kommen en garneer met de kappertjes en de macadamianootjes en eventueel een paar druppels olijfolie.