Snijd de rooktofu in 2-3 mm dunne reepjes. Bak de reepjes in olijfolie tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de chilipeper, de ui en de knoflook in fijne blokjes en fruit deze in olie. Blus met witte wijn en laat 2 minuten inkoken. Breng het pastawater aan de kook. Giet sojaroom over de groenten en breng ze op smaak met zout, peper, oregano en citroensap.
Snijd de gedroogde tomaten klein. Laat de saus kort opkoken, voeg erwten, tomaten en tofu toe en laat kort meekoken.
Breng eventueel verder op smaak met nootmuskaat en groentebouillon. Voeg tenslotte 50-100 ml van het pastawater toe om de saus romig te maken. Hak de peterselie fijn, rasp
de courgette in fijne reepjes en voeg beide toe aan de saus.
Kook de spaghetti. Meng ca. 50 ml pastawater met 1 el olijfolie en roer dit door de pasta. Schik de pasta in borden en giet er saus over.
Tips
In margarine geroosterde saliebladeren passen hier zeer goed bij!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de rooktofu in 2-3 mm dunne reepjes. Bak de reepjes in olijfolie tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de chilipeper, de ui en de knoflook in fijne blokjes en fruit deze in olie. Blus met witte wijn en laat 2 minuten inkoken. Breng het pastawater aan de kook. Giet sojaroom over de groenten en breng ze op smaak met zout, peper, oregano en citroensap.
Snijd de gedroogde tomaten klein. Laat de saus kort opkoken, voeg erwten, tomaten en tofu toe en laat kort meekoken.
Breng eventueel verder op smaak met nootmuskaat en groentebouillon. Voeg tenslotte 50-100 ml van het pastawater toe om de saus romig te maken. Hak de peterselie fijn, rasp
de courgette in fijne reepjes en voeg beide toe aan de saus.
Kook de spaghetti. Meng ca. 50 ml pastawater met 1 el olijfolie en roer dit door de pasta. Schik de pasta in borden en giet er saus over.