Voorbereiden: kook de cashewnoten voor de ‘bechamel’saus (120 gram voor 10 minuten) en gaar de linzen (250 gram in bouillon) voor de rode saus. Bak 6 teentjes knoflook even voor in een koekenpan.
Pesto: meng alle pesto-ingrediënten tot een spread in de blender. Voeg net zoveel water toe tot het een smeuïge pesto is (niet al te dik).
Vegan ‘bechamel’saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
Rode saus: bak alle groenten lichtjes aan en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat rustig doorkoken tot een mooie saus. De saus mag best een beetje vloeibaar zijn, zo zullen de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek een ovenschaal met een dun laagje rode saus. Leg hier een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laag rode saus en een beetje pesto. Ga door met laagjes maken van lasagne, rode saus en pesto tot de lasagnebladen op zijn. Bedek de bovenste lasagnebladen met een dun laagje rode saus en giet hier de ‘bechamel’saus over. Besluit met nog wat pesto. Bak de lasagne in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Tips
Dit recept is afkomstig van David Nordemann en komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Voorbereiden: kook de cashewnoten voor de ‘bechamel’saus (120 gram voor 10 minuten) en gaar de linzen (250 gram in bouillon) voor de rode saus. Bak 6 teentjes knoflook even voor in een koekenpan.
Pesto: meng alle pesto-ingrediënten tot een spread in de blender. Voeg net zoveel water toe tot het een smeuïge pesto is (niet al te dik).
Vegan ‘bechamel’saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus in de blender.
Rode saus: bak alle groenten lichtjes aan en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat rustig doorkoken tot een mooie saus. De saus mag best een beetje vloeibaar zijn, zo zullen de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek een ovenschaal met een dun laagje rode saus. Leg hier een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laag rode saus en een beetje pesto. Ga door met laagjes maken van lasagne, rode saus en pesto tot de lasagnebladen op zijn. Bedek de bovenste lasagnebladen met een dun laagje rode saus en giet hier de ‘bechamel’saus over. Besluit met nog wat pesto. Bak de lasagne in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.