Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Plaats de butternutpartjes erop, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper. rooster 20 tot 25 minuten, tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Cashewnotencrème voorbereiden: meng de uitgelekte rauwe cashewnoten met water, knoflook, citroenrasp, ½ theelepel zout en peper in de kom van een keukenmachine. Doe een kwart van het mengsel in een kleine kom en zet deze opzij.
Vulling voorbereiden: voeg de tofu, citroenschil, oregano, salie, chilivlokken, nootmuskaat, kaneel, zout en peper toe aan de overgebleven cashewnotencrème in de keukenmachine. Pureer tot een romig en glad mengsel. Breng op smaak en voeg indien nodig zout en peper toe. doe de vulling in een kom.
Verwarm in een middelgrote pan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze verwelkt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Laat de overtollige vloeistof weglopen en snijdt de spinazie fijn. Voeg de fijngehakte spinazie, geroosterde butternutpartjes en rode biet voorzichtig toe aan het kruiden-tofu-mengsel. Terzijde plaatsen.
Pasta vullen: breng een grote pan metzout water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies al dente. Giet het water af.
Spreid gekruide tomatensaus uit over een grote ovenschaal. Vul elke pastaschelp met een beetje vulling en plaats op de ovenschaal. Giet wat olijfolie over de pastaschelpen en bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en serveer met de overgebleven cashewnotencrème. Bestrooi met kruiden en warm serveren.
Tips
Dit recept is afkomstig van Lovebeets
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vegan gevulde pasta met rode biet en cashewnotencrème
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Plaats de butternutpartjes erop, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper. rooster 20 tot 25 minuten, tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Cashewnotencrème voorbereiden: meng de uitgelekte rauwe cashewnoten met water, knoflook, citroenrasp, ½ theelepel zout en peper in de kom van een keukenmachine. Doe een kwart van het mengsel in een kleine kom en zet deze opzij.
Vulling voorbereiden: voeg de tofu, citroenschil, oregano, salie, chilivlokken, nootmuskaat, kaneel, zout en peper toe aan de overgebleven cashewnotencrème in de keukenmachine. Pureer tot een romig en glad mengsel. Breng op smaak en voeg indien nodig zout en peper toe. doe de vulling in een kom.
Verwarm in een middelgrote pan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze verwelkt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Laat de overtollige vloeistof weglopen en snijdt de spinazie fijn. Voeg de fijngehakte spinazie, geroosterde butternutpartjes en rode biet voorzichtig toe aan het kruiden-tofu-mengsel. Terzijde plaatsen.
Pasta vullen: breng een grote pan metzout water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies al dente. Giet het water af.
Spreid gekruide tomatensaus uit over een grote ovenschaal. Vul elke pastaschelp met een beetje vulling en plaats op de ovenschaal. Giet wat olijfolie over de pastaschelpen en bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en serveer met de overgebleven cashewnotencrème. Bestrooi met kruiden en warm serveren.