Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht). Vet de brownievorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng in een kom met een mixer de cashewpasta met de appelmoes, ahornsiroop en eventueel de sinaasappelrasp tot een glad geheel.
Zeef de cacao erboven en mix het er goed door.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en schep alles goed om tot je een vrij dik beslag hebt.
Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Verdeel de stukjes chocola over de bovenkant.
Bak de brownie in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten. Neem uit de oven en laat de brownie helemaal afkoelen, het liefst een paar uur of een nacht.
Snijd de brownie in 12 gelijke stukken.
Tips
Dit recept is afkomstig van Nice & Nuts
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vegan brownies met crunchy cashewpasta en cacao nibs
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht). Vet de brownievorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng in een kom met een mixer de cashewpasta met de appelmoes, ahornsiroop en eventueel de sinaasappelrasp tot een glad geheel.
Zeef de cacao erboven en mix het er goed door.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en schep alles goed om tot je een vrij dik beslag hebt.
Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Verdeel de stukjes chocola over de bovenkant.
Bak de brownie in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten. Neem uit de oven en laat de brownie helemaal afkoelen, het liefst een paar uur of een nacht.